Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
21 Ağustos 2014, 19:01:14

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Reklam

Gönderen Konu: ÇKS Formları - Çiftçi Belgesi Alma - ÇKS Belgesi alma  (Okunma sayısı 67747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

taner

• Ziyaretçi
[ul]
 Ziraat odaları kayıtları  (çiftçi  belgesi çıkartmak);
 İl ve ilçe  ziraat odalarına üye kaydı yaptırmak isteyen çiftçilerimiz müracaatları  esnasında tarım kaydı için;

a. Gerçek kişiler;

• Tarla, bahçe,bağ vasıflı mülk ve veya kira/ortak ve veya yarıcı tapusu fotokopisi
  • ݝl ilçe nüfus müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği sureti
  • Kayıt olacak kişinin 1 adet (en az 6 ay önce çekilmiş) vesikalık fotoğraf
  • Köy veya mahalle muhtar onaylı çiftçi kütüğü belgesi
  • Tarla kiralık ise köy veya mahalle muhtarı ve aza onaylı kira kontratı
  • Hayvancılık için ilçe tarım müdürlüğünden "işletme tescil belgesi" ve hayvan listesi
  • 01.10.2008 tarihinden sonra ziraat odalarına kayıt olan   çiftçilerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüklerine işe giriş bildirgesi verilmesi zorunlu olup 1 ay içerisinde ziraat odası beyanı   bildirecektir. ve (4/1-a-b kapsamındaki sigortalılar için) tarım bağkuru   başlamış olacaktır.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  b. Tüzel  kişiler;
 Yukarıdaki beyan edilen evrakların yanında aşağıdaki evrakları tamamlayacaklar.

• Vergi levhası fotokopisi
  • ݝmza sirküleri fotokopisi
  • Yetki Belgesi fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi veya ana sözleşme
  **Müracaatlar Her hafta mesainin ilk günü Pazartesi saat 08:00 de   başlayıp Cuma saat  17:30 a kadardır. Yapılan müracaatların Cumartesi   günü yönetim kurulu kararı ile kayıtları aktifleştirilir.Bir sonraki  hafta pazartesiden itibaren çiftçi belgeleri verilmeye başlanır.
(** bu durum her ziraat odası için farklılık gösterebilir)

Çiftçi  Belgesi Nedir?
 Çiftçi belgesi tarımla   uğraşan üreticilerimizin çiftçiliği meslek olarak yaptıklarını   kanıtlayan ziraat odalarınca verilen resmi nitelikte bir belgedir.

Çiftçi  Belgesi Nerden Alınır?
 Çiftçi belgesi hukuki dayanağını Anayasa dan alan kamu kurumu niteliğindeki  meslek kuruluşu olan ziraat odalarınca verilir.

Çiftçi  Belgesi Nasıl Alınır?
   Çiftçi belgesi sahibi olmak isteyen çiftçilerimizin ikametinin   bulunduğu yerdeki ziraat odası na bizzat başvurması   gerekmektedir.Çiftçiliğini kanıtlamak üzere üreticilerimiz ziraatle   uğraşıyorsa üretim yaptığı arazinin tapu kaydını,hayvancılıkla iştigalse   hayvan kayıtlarını ilgili yerlerden alarak,nüfus kayıt örneğı ve bir   fotoğrafla birlikte aşağıda yer alan çiftçi kütük belgesini doldurup   muhtara onaylatarak ziraat odasına getirmesi gerekmektedir.
- Çiftçi kütük       belgesi ziraat odası kaydı için
 - Kira sözleşmesi arazi kendi adına değilse gerekli
 - ÇKS için C formu

Çiftçi  Belgesi Nerelerde Kullanılır?
- Tarım Desteklerinden faydalanmak için
 - Tarım bağkuru başlatmak için
 - Yol Müstahsil Belgesi çıkartmak için
 - Tarım kredisi başvurusunda bulunmak için